Yin yoga uz zvuke gonga – mini turneja [Niš & Knjaževac]

Jin joga je mirnija i tiša strana klasične hatha joge. To je spora i lagana praksa moderne posturalne joge, veoma popularizovana u poslednjih tridesetak godina u svetu. Položaji odnosno asane se u ovoj praksi zadržavaju po nekoliko minuta i pretežno su sedeće i ležeće. Upravo ove osobenosti jin jogu čine dobrom kombinacijom sa elementima tehnika duboke relaksacije zvučnih kupki. Jin joga je jednostavna, ali nije laka. Duga zadržavanja u položajima su izazov i za telo i za um. Zbog dugih zadržavanja, važno je da položaj bude udoban i stabilan – sthira sukham asanam. Kada se telo umiri i kada se utišaju smetnje koje dolaze iz fizičkog polja, meditacija postaje moguća.

Čas jin joge jednostavan je za praćenje, brzina kretanja je spora do umerena. Disanje je prirodno ili blago modifikovano jednostavnom tehnikom usporavanja daha. Položaji deaktiviraju mišićni sistem i podstiču dublju deaktivaciju simpačkog dela autonomnog nervnog sistema. Regulacija funkcija autonomnog nervnog sistema kao što su varenje i disanje i izobilje zdravstvenih benefita kao što su pokretljivost zglobova, jačanje ligamenata, hidriranje tkiva, odstranjivanje toksina i metaboličkih ostataka čine jin jogu bogatom praksom.

Jin joga je introspektivna praksa koja pokreće duboku relaksaciju na ćelijskom nivou.
Taj efekat se pojačava kada je čas propraćen zvucima gonga i tibetanskih činija. Zvuci i vibracije gonga nas brzo uvode u meditativna stanja, umiruju nervni sistem, pročišćavaju i harmonizuje sve energetske tokove u telu, opuštaju mišiće, itd. Gong deluje duboko na sve nivoe – fizički, emotivni, mentalni.
Kombinacija jin joge i slušanja gongova tokom celog časa, daje jedinstveno iskustvo.

Obucite se slojevito, duplirajte čarape i izbegavajte obilne obroke par sati pre početka časa.

• Mirela Đurić je sertifikovana instruktorka joge. Živi i radi u Beogradu.


• Mija Jovanović je sertifikovani praktičar istočnjačkih masaža i zvučnih tretmana gongovima i činijama, joga instruktor i Reiki Master. Živi i radi u Beogradu.

Čas traje: sat i po vremena

Cena: 2500 rsd

Prijave: 0642910855

Broj mesta je ograničen.