Yin yoga, 29. januar, otvoren čas

I ove nedelje će čas početi pola sata kasnije u odnosu na uobičajeno vreme nedeljnog časa. Ovaj večernji čas neće nas razbuditi, provozaćemo se alfa moždanim talasima ka još nižim frekvencijama. Počinjemo u pola 8, jiniziraćemo se sat i po vremena, i kada završimo bićemo spremni/e da sa lakoćom uma i tela klisnemo u dubok celonoćni zimski san.

Obucite se slojevito i toplo, duplirajte čarape i očekujte spori yin flow sa laganim samonunuškanjem i ljuljuškanjem. Leškarenje, premetanje sa strane na stranu, sa stomaka na leđa i sa boka na bok i bez brige o allignmentu i poravnanjima. Ovaj jin čas će biti bez pravila u zauzimanju i zadržavanju položaja. Pustićemo da telo vodi, pronaći staze i bogaze duboke fascije.

Yin je in. Koristićemo položaje kako bismo ušli/e u svoje telo. Nećemo tek tako iskoristiti telo da bismo ušli/e u položaje. Time ćemo napraviti duboki naklon toj materiji od koje smo sastavljeni.

Čas je otvoren za sve zayinteresovane. Čas je na bazi donacija. Iznos donacije je proizvoljan i individualan i prepušta se pojednicu da se rukovodi sopstvenim ekonomskim mogućnostima i prilikama, ali ipak odgovorno i uzimajući u obzir troškove održavanja studija i propratni nevidljivi rad instruktora.

Mesto održavanja – Sahaja joga centar, Skadarska 8/10, Beograd (ne Zemun). Ulaz je uvučen pored male prodajne galerije i suvenirnice. Drugi sprat, al’ neki kažu ’kao da je treći’. Postoji lift, ali nemojte liftom. Lift je stari, zna da zeza.

„We do not use the body to get into the pose, we use the pose to get into the body.“ – Bernie Clark

Čas vodi Mirela Đurić.