Yin yoga specijal ~ Dragon dance

17327825_10155113569054334_945492073_nNedeljni specijal (23. april): čas yin yoge i vinyasa flow Dragon dance.

U goste nam ponovo dolazi Andrija Bosanac-Schroetter iz Zagreba. Ovog puta Andrija je pripremio iznenađenje i održaće dva časa.

17:00-18:30 – Dragon dance

DRAGON DANCE “Ples Zmaja” je mješavina klasične indijske i taoističke yoge, zamišljen da stimulira i pokrene tok energije (Prane ili Chi-a) kroz usmjerenu pažnju i snažne pokrete. Ovaj način vježbanja idealan je za snažnu praksu s pažnjom na svjesnost pokreta, a taoistički flow budi naše energetsko tijelo te pruža smirenost i opuštenost nakon ovog vježbanja.

19:00-20:30 – yin yoga

Yin yoga je nježan i revitalizirajući stil yoge nastao pod utjecajem taoističke filozofije, budističkih tehnika meditacije (vipasana, jhane…) i klasične hatha yoge, kojim se jača svijest osobe o njezinom tijelu na jedan dublji i suptilniji način. Sat yin joge se temelji na zadržavanju određenih položaja, a uglavnom su usmjereni na vježbe donjih dijelova tijela – kukova, zdjelice, unutarnjeg dijela bedara i donjeg dijela kralježnice, u kojima se intenzivnije aktiviraju vezivna i dubinska tkiva. Položaji se izvode do otprilike pet minuta, a ponekad i duže.

O Andriji:

Dugogodišnji učitelj i praktičar joge, Andrija vodi poseban i rijedak stil joge – Yin jogu. Ovu meditativnu tehniku svjesnog ulaska u dubine našeg bića Andrija predano prakticira i proučava od 2011. Obuku za učitelja Yin joge završio je kod Sebastiana Pucelle i Murielle Burielle u Pragu, a u prosincu 2016. zaokružio je naprednu obuku na Baliju kod svjetskih uzora Yin joge Jo Phee i Joe Barneta. Andrija se prvi put sreće s istočnjačkim tradicijama i učenjima 2003. u Indiji, gdje uz proučavanje vedskih i filozofskih tekstova susreće najprije klasičnu Hatha jogu, pa nastavlja jogijsko putovanje kroz dinamične stilove Ashtange i Vinyase, da bi se finalno zaljubio u Yin jogu. Posebnu pozornost Andrija voli staviti na praksu pomnosti i mira (sthira sukham asanam), a njegovi su satovi začinjeni finom dozom jogijske filozofije!

Oba časa su na bazi donacija.

Prijave: info@ashtangayoga.rs