Radionica: asane i asistencije

169b181435c8707315e8fd8d4363759aOva radionica osmišljena je za instruktore i instruktorke joge, a na predlog i interesovanje istih. Ovoga puta prednost imaju kolege i koleginice X generacije kursa za obuku insrtuktora joge Vidya yoga škole Dragana Lončara. Broj mesta je ograničen. Prijave su u toku: info@ashtangayoga.rs

Asistencije i nameštanja u jogi:

Tema radionice je rad sa ljudima 1 na 1. Bavićemo se pitanjima na koji način i kako prići vežbaču, smisao i svrha asistencija i intervencija u položaju, taktičnost i odmerenost, kako izgraditi odnos poverenja sa pojedinačnim vežbačem. Odnos verbalnih instrukcija i asistencija odnosno manuelnog nameštanja u položaje. Prilagođavanje i modifikovanje položaja prema anatomiji pojedinca. Posmatranje i slaganje prioriteta, kontrola i prepuštanje.

Proći ćemo kroz osnovne stojeće i sedeće položaje, fleksije, torzije, ekstenzije i inverzije. Fokus će biti na poravnavanjima, bezbednom ulaženju u položaje sa ciljem prevencije povreda i ostvarivanja što većeg benefita za vežbača.

Radionica će biti interaktivna, praktična i eksperimentalna. Obucite se kao i za čas joge. Ponesite prostirku, ali ukoliko niste u mogućnosti možete korisiti našu shalsku.

Radionicu vodi:

Mirela Đurić – praktičarka ashtanga vinyasa yoge sa višegodišnjim iskustvom u radu sa ljudima 1 na 1. Svakodnevno asistira na Mysore časovima u Ashtanga Yoga Chikitsa Shali. Završila kurs za obuku učitelja ashtanga vinyasa yoge Davida Swensona. Kurs se bavi isključivo asistencijama u asanama.

Vreme:
24. jun, 10-14h (I grupa)
25. jun, 10-14h (II grupa)

Mesto: Ashtanga Yoga Chikitsa Shala, Rajićeva 3 (Beograd)
Kotizacija: 1000 dinara