Kurs Thai yoga masaže – II nivo

17621689_10213494998828482_2937188143877692258_oThai Joga Masaža – Svesnost dodira i sveti ples thai joga masaže Nivo II

Dragi prijatelji Thai Joga Masaže, sa zadovoljstvom vas pozivamo da nam se pridružite u nastavku istraživanja svesnog dodira kroz meditaciju i ples ove drevne veštine. Na ovoj četvorodnevnoj radionici posvetićemo pažnju dubljem načinu rada kroz tehnike thai joga masaže.

Radeći na suptilnijim nivoima kao što su energetski i emotivni, povezaćemo se još snažnije sa svojim centrom i dubokim osluškivanjem podržavajući telo u svom prirodnom stremljenju ka fizičkom, emotivnom i mentalnom balansu. Koristeći elemente vipasana meditacije, joge i taoističkih energetskih vežbi otvorićemo vrata ka dubljem unutrašnjem povezivanju sa sobom i svetom oko nas. Koristeći preciznije tehnike thai joga masaže radićemo svesno na oslobađanju i revitalizaciji energetskih i emotivnih centara.

Za ovu radionicu potrebno je imati neku vrstu iskustva sa thai joga masažom, eventualno shiatsu ili yumeiho terapijom.

Važno : broj mesta na ovoj intenzivnoj radionici je ograničen! Vaše mesto je zagarantovano isključivo prijavom preko e-maila i uplatom depozita.

Za poneti:

≈ udobna, slojevita odeća (trenerka, helanke, majica dugih rukava, čarape)

≈ deblje ćebe za postaviti na prostirke

≈ joga prostirke (u studiju raspolažemo ograničenim brojem prostirki)

≈ po želji nešto slasno za podeliti

Tradicionalana Tajlandska Masaža Thai ili thai joga masaža je drevna istočnjacka veština lečenja koja u svojoj suštini pored jogičkih asana i pasivnog istezanja, akupresure i rada po energetskim meridijanima, pre svega ima za cilj da probudi naš duhovni potencijal i unutrašnjeg terapeuta. Učenje tradicionalne Tajlandske masaže, ne sastoji se iz pamćenja odredjene sekvence ili niza pokreta, kao ni misli da nekoga možemo izlečiti. Učenje tradicionalne Tajlandske masaže polazi pre svega iz mesta saosećajnosti i davanja od srca sa dubokim razumevanjem za patnju našeg bližnjeg. Takodje poznata i kao ‘joga za lenje’ i ‘sveti ples’, Tajlandska masaža svojim ritmom, elegancijom pokreta i terapeutskim dejstvom, jedna je od bogatijih formi istočnjačkih veština lečenja.

Tradicionalana Thai masaža datira iz perioda ajurvedskog i jogičkog načina lečenja nastalog pre 2500 godina. Na Tajland dolazi iz Indije, a prenosi je poznati lekar tog doba “Jivaka Kumar Baccha” , koji je opisan u spisima kao Budin lični lekar i lekar u budističkim hramovima tog vremena. Učenje i prenošenje ovog znanja sa učitelja na učenika generacijama se sprovodilo isključivo taj način. Uz primenu ritmičkog pritiska na određene tačke i energetske meridijane, jogičkog istezanja mišića i blagim pomeranjem zglobova i skeletnog sistema, oslobađaju se blokade u telu i uspostavlja se slobodan protok energije. Korišćenjem telesne težine, ispravnog položaja i šaka, palčeva, laktova, kolena, stopala i podlaktica, ovaj jedinstveni oblik rada sa telom nam omogućava da pristupimo svakom delu tela, tkiva i organa. Budući da ova masaža radi na različitim slojevima tela (kosha), oslobađanje blokada se može osetiti ne samo na fizičkom nego i na emotivnom i energetskom nivou.

Koristi Thai masaže su nebrojane, a evo par najprepoznatljivijih:

– povećava fleksibilnost i pokretljivost zglobova

– limfno čišćenje

– eliminacija toksina

– posturalno poravnanje

– stimulacija unutrašnjih organa

– podstiče neurolosko funkcionisanje i sveopštu vitalnost

– umanjuje napetost i stres

– balansira protok energije

– jača imuni sistem

– podstiče duboko opuštanje

– smiruje um i emocije

– vrlo korisna kod dugotrajnih povreda

Cena : ∆ 120eur (early birds) ∆ 150eur

Vreme: ukupno 24 radnih sati; 20. 21. maj; 27. i 28. maj

Mesto : Ashtanga Yoga Chikitsa Shala, Rajićeva 3

Kontakt : info@ashtangayoga.rs i bojanmassage@gmail.com

Kurs vodi Bojan Babić

Biografija : Za vreme studija na likovnoj akademiji u Holandiji, dolazi u dodir sa meditacijom, jogom i taoističkim energetskim vežbama koje će u mnogome uticati na Bojanov stil i način gledanja na život. Dolazi u dodir sa Thai Joga Masažom 2008 godine i nakon intenzivnog jednogodišnjeg kursa sa učiteljicom Sanne Burger, postaje sertifikovani terapeut. Od tog momenta osim svog terapeutskog rada, uči sa mnogobrojnim učiteljima Taoističkih praksi medju kojima se izdvajaju Reinoud Eleveld (NL) i Juan Li (E) i učiteljima thai masaže Krishnatakis (GR), David Lutt – dinamična i osteothai (FR), Felicity Joy – abdominalna thai masaža (TH), Till Heeg (D), Ralf Marzen (D), Jorg Schupf (SWZ), Robert Henderson (A)