Radionica asistencija: položaji snage i restorativni položaji

restor_snaga

Komunikacija putem dodira je jedan od najpipavijih načina podučavanja i praktikovanja moderne posturalne joge. Prenošenje informacija dodirom kroz asistencije može podržati položaj uzemljivanjem i stabilizacijom, može ga korigovati, rafinirati i produbiti na terapeutski i meditativan način.

Isto tako, asistencija može biti destabilizujuća i deranžirajuća, mehanička, štetna, pa čak i opasna. Na drugom nivou asistencije itekako mogu biti agresivne, manipulativne, neprimerene i neetične.

Na ovoj radionici poći ćemo od sebe i sopstvenog tela. Tehnikom disanja i vežbom ćemo započeti gradnju čvrste i solidne baze koja će nam omogućiti da pružimo adekvatnu podršku i asistenciju drugom telu i drugoj osobi u toku vežbanja joge.


Prilikom asistiranja u fokusu će biti:
• Posmatranje
• Funkcionalna anatomija i razumevanje položaja
• Uzemljivanje
• Osnovno poravnavanje
• Modifikovanje i prilagođavanje položaja
• Tehnike uspostavljanja i održavanja fizičkog kontakta asistenta i vežbača
• Zauzimanje i održavanje bezbednog položaja asistenta

Bavićemo se pitanjima kada i kako prići vežbaču; smislom i namerom asistencije; kako ostvariti fizički kontakt koji neće ugroziti ničiju individualnost i autonomiju; kako ostvariti odnos poverenja i od prostirke kreirati bezbedno mesto za vežbanje i učenje joge.

Radionica je otvorena za sve zainteresovane:

• Instruktore i instruktorke joge
• Vežbače koji žele da prošire svoju praksu

Odeća treba da bude udobna i rastegljiva. Ukoliko ste u mogućnosti ponesite prostirke za jogu. Radionica će biti interaktivna, praktična i eksperimentalna.

Tema ove radionice biće položaji snage i restorativni položaji. Idealna kombinacija za završno testiranje jesenjeg ciklusa radionica pred praznike.

Broj mesta je ograničen.
Prijave slati na: info@ashtangayoga.rs

Kotizacija: 2400 dinara
*1700 dinara za one koji su bili na prethodne tri radionice

Vreme: 9. decembar, 13-15 časova

Mesto održavanja radionice: VEDANTA YOGA CENTAR, Sremska 9, Beograd

Radionicu vodi:

Mirela Đurić – praktičarka ashtanga vinyasa yoge sa višegodišnjim iskustvom u radu sa ljudima 1 na 1. Svakodnevno asistira na Mysore časovima. Sertifikovana instruktorka joge. Završila je kurs za obuku učitelja ashtanga vinyasa yoge Davida Swensona. Kurs se bavi isključivo asistencijama u asanama.

Преглед