OTVOREN ČAS – YOGA I SAMOMASAŽA

otvoren_cas_samomasaza

Letnji period godine je izazov za održavanje redovnosti u vežbanju joge. Visoke temperature, putovanja i godišnji odmori menjaju naš uobičajen dnevni tok. Na mesečnom nivou se to odražava učestalijim odsustvovanjem sa časova joge. Nepoželjni efekti na posturu, respiraciju i termoregulaciju u takvim okolnostima mogu biti predupređeni jednostavnim energizujućim i opuštajućim sekvencama joga asana.

 Kao privremeni odgovor na ovakvu situaciju u Vedanta yoga centru možete očekivati češće održavnje otvorenih časova na bazi donacija koji nisu obavezujući na mesečnom nivou. Letnjoj drop-in ponudi, pored uobičajenog nedeljnog časa yin yoge (19:00-20:30), dodajemo povremene jutarnje subotnje časove u terminu 9:30-11:00. Časovi će biti otvoreni za sve zainteresovane, dok će plaćanje biti na principu slobodnih donacija. Časovi će biti tematski i biće prilagođeni barometarsko-termometarskim prilikama.

***

Zemlja zna da masira samo ako se dobro namestimo. Na ovom tematskom času pozabavićemo se tehnikama samomasaže u yogi. Dodirnućemo svaki delić tela na terapeutski način koristeći kontakt sa podlogom i slaganjem različitih delova tela u položaje koji podstiču masažu površinskih slojeva preko kože i mišića do kostiju; zatim unutrašnjih organa, pre svega karlice i stomaka, dozirajući intenzitet položaja pomoću daha. Koristićemo dah kako bismo iznutra dotakli trigger points lopatičnog dela i kako bismo dahom pokrećući dijafragmu podstakli masažu stomaka izunutra. Radeći na stopalima, radićemo i na leđima. Radeći na donjim leđima, radićemo na unutrašnjim organima. Radeći na ramenima, radićemo i na kukovima. Ispratićemo kako rad na pojedinim delovima utiče na celinu.

*

Lokacija: VEDANTA YOGA CENTAR, Sremska 9 (Beograd)

Čas je otvoren za sve zainteresovane.

Čas je na bazi donacija.

Čas vodi Mirela Đurić.