OTVOREN ČAS – VINYASA YOGA

letnja_subotnja_vinyasa_8LETNJI FLOW

 

Letnji period godine je izazov za održavanje redovnosti u vežbanju joge. Visoke temperature, putovanja i godišnji odmori menjaju naš uobičajen dnevni tok. Na mesečnom nivou se to odražava učestalijim odsustvovanjem sa časova joge. Nepoželjni efekti na posturu, respiraciju i termoregulaciju u takvim okolnostima mogu biti predupređeni jednostavnim energizujućim i opuštajućim sekvencama joga asana.

 Kao privremeni odgovor na ovakvu situaciju u Vedanta yoga centru možete očekivati češće održavnje otvorenih časova na bazi donacija koji nisu obavezujući na mesečnom nivou. Letnjoj drop-in ponudi, pored uobičajenog nedeljnog časa yin yoge (19:00-20:30), dodajemo povremene jutarnje subotnje časove u terminu 9:30-11:00. Časovi će biti otvoreni za sve zainteresovane, dok će plaćanje biti na principu slobodnih donacija. Časovi će biti tematski i biće prilagođeni barometarsko-termometarskim prilikama.

*

Predmet ovog otvorenog časa biće dinamika kretanja. Poigravanjem sa brzinom, ubrzavanjem i usporavanjem, uz repetativnost, na bezbedan način ćemo istražiti raznovrsnost pokreta. Dinamika kretanja će se menjati od sporog ka bržem, pa opet ka sporom sa ciljem da se oseti impakt na celo telo – na kosti i zglobove, na mišiće i organe, na respiratorni i nervni sistem. Od razmrdavanja do introspektivnog zaustavljanja.

 

Lokacija: VEDANTA YOGA CENTAR, Sremska 9 (Beograd)

Čas je otvoren za sve zainteresovane.

Čas je na bazi donacija.

Čas vodi Mirela Đurić.