Otvoren čas – restorativna yoga – backbend sekvenca

backbend_sekvenca_1

Letnji period godine je izazov za održavanje redovnosti u vežbanju joge. Visoke temperature, putovanja i godišnji odmori menjaju naš uobičajen dnevni tok. Na mesečnom nivou se to odražava učestalijim odsustvovanjem sa časova joge. Nepoželjni efekti na posturu, respiraciju i termoregulaciju u takvim okolnostima mogu biti predupređeni jednostavnim energizujućim i opuštajućim sekvencama joga asana.

 Kao privremeni odgovor na ovakvu situaciju u Vedanta yoga centru možete očekivati češće održavnje otvorenih časova na bazi donacija koji nisu obavezujući na mesečnom nivou. Letnjoj drop-in ponudi, pored uobičajenog nedeljnog časa yin yoge (19:00-20:30), dodajemo povremene jutarnje subotnje časove u terminu 9:30-11:00. Časovi će biti otvoreni za sve zainteresovane, dok će plaćanje biti na principu slobodnih donacija. Časovi će biti tematski i biće prilagođeni barometarsko-termometarskim prilikama.

***

Ovaj tematski čas biće posvećen ekstenzijama, izvijanjima unazad i otvaranju prednjeg dela tela. Kako toplo vreme može da utiče na kolaps držanja i posture, a samim tim i na rad srca, slobodu, kvantitet i kvalitet daha, blaga izvijanja unazad i otvaranja grudnog koša će energizovati dah i popraviti posturu ublažavajući ili potpuno otklanjajući bol u leđima. Sekvenca restorativnih i energizujućih asana će pružiti kontrabalans uobičajenim položajima koje telo zauzima pri radu za računarom, vožnji automobila, svakodnevnim kućnim poslovima… Ova sekvenca će opružiti noge, vratiti ramena gde im je mesto i podići će grudi i glavu gore. Čas će se privesti kraju rashlađujućom pranayamom.

Lokacija: VEDANTA YOGA CENTAR, Sremska 9 (Beograd)

Čas je otvoren za sve zainteresovane.

Čas je na bazi donacija.

Čas vodi Mirela Đurić.