Otvoren čas – restorativna sekvenca

restorativna-sekvenca

 

Letnji period godine je izazov za održavanje redovnosti u vežbanju joge. Visoke temperature, putovanja i godišnji odmori menjaju naš uobičajen dnevni tok. Na mesečnom nivou se to odražava učestalijim odsustvovanjem sa časova joge. Nepoželjni efekti na posturu, respiraciju i termoregulaciju u takvim okolnostima mogu biti predupređeni jednostavnim energizujućim i opuštajućim sekvencama joga asana.

 Kao privremeni odgovor na ovakvu situaciju u Vedanta yoga centru možete očekivati češće održavnje otvorenih časova na bazi donacija koji nisu obavezujući na mesečnom nivou. Letnjoj drop-in ponudi, pored uobičajenog nedeljnog časa yin yoge (19:00-20:30), dodajemo povremene jutarnje subotnje časove u terminu 9:30-11:00. Časovi će biti otvoreni za sve zainteresovane, dok će plaćanje biti na principu slobodnih donacija. Časovi će biti tematski i biće prilagođeni barometarsko-termometarskim prilikama.

***

Tema ovog otvorenog časa biće oživljavanje i rasterećivanje često preoterećenih delova tela kao što su vrat, ramena, leđa, noge i stopala. Sekvenciranje asana će na restorativan način pronaći prilaz krutosti i tenziji koja se zadržava u delovima izloženim opterećenju. Radeći na telu, ostvarujemo optimalne uslove za regulaciju daha i toka misli. Praksa asana će biti iskorišćena kao jedna od mogućih terapeutskih tehnika za otklanjanje hroničnih fizičkih tegoba.

Lokacija: VEDANTA YOGA CENTAR, Sremska 9 (Beograd)

Čas je otvoren za sve zainteresovane.

Čas je na bazi donacija.

Čas vodi Mirela Đurić.