Kurs Thai yoga masaže – I nivo

17554499_10213494946787181_383862687473872058_n
Svesnost dodira i sveti ples thai joga masaže – I nivo

Dragi prijatelji thai joga masaže, uskoro ćemo se sresti u prelepom joga studiju Ashtanga Chikitsa Shale kreirajući prostor kreativnosti, razvitka, učenja, deljenja, razmene i podrške kroz široku paletu alatki i tehnika thai joga masaže..

Na ovoj intenzivnoj četvorodnevnoj ( dva vikenda ) radionici sastaćemo se kako bi ostvarili kontakt sa suptilnijim delovima sebe i otvorili put ka potencijalima koji samo čekaju da budu otkriveni. Koristićemo tehnike osvešćivanja daha, meditacije, taoističkih energetskih vežbi, joge i drugih vežbi uz pomoću kojih ćemo se približiti suštini nesebičnog primanja i davanja thai joga masaže.

Više o radionici.. :

Radionica je osmišljena tako da na jedan lak a suštinski način prenese osnove thai joga masaže koji se sastoje iz elemenata pravilnog držanja, osnaživanja pažnje, altruističke intencije, pronalaženja jasnog i punog dodira kroz smenu statičnih i dinamičnih tehnika.
Sa bazičnim elementima anatomije i suptilnim energetskim radom, bavićemo se telom kroz prizmu thai joga masaže obuhvaćenim u potpunosti, na fizičkom, emotivnom i energetskom nivou. Radionica sama po sebi nosi mnogo dublji rad od pukog učenja zahvata i tehnika i kao takva je takođe i otvaranje puta ka radu na sebi.

Vreme: 22. i 23. aprila; 29. i 30. april

Raspored.. :

8.30 – 8.50 dolazak i pripremanje prostora(prostirke, ćebići,flaše sa vodom..)
9.00 – 10 meditacija, joga, tao vežbe (ne sve u isto vreme :=) )
10 – 13 thai masaža
13 – 14 pauza za ručak, šetnju, dremku
14 – 17 thai masaža
17 – 17.15 raspremanje prostora i odlazak

Još samo par praktičnih detalja.. :

∆ sa sobom poneti olovku, hemijsku i blanko svesku bez linija
∆ za presvlacenje poneti komotnu, slojevitu odeću (trenerka, helanke, majica na duge rukave, džemper ili duks i čarape – idealno od pamuka ili drugih prirodnih materijala umesto suskavca npr.)
∆ ćebe ako ste u mogućnosti (određeni broj ćebadi će biti i u studiju)
∆ flašicu sa vodom
∆ u Shalu ulazimo tiho i bez puno nepotrebne priče..tako isto i izlazimo 🙂
∆ obuća i stvari se ostavljaju u svlačionici kako ne bi opterećivali prostor u kome radimo nepotrebnim stvarima
∆ za vreme pauze Shala će biti mesto tišine kako bi omogućili onima kojima to bude potrebno da malo odmore, odremaju..

Ako postoje još bilo koja pitanja ili nejasnoće slobodno nam pišite!
Radujemo se skorašnjem druženju!!

Kurs vodi: Bojan Babić
Mesto: Ashtanga yoga chikitsa shala, Rajićeva 3
Cena: 120e (early birds), 150e.
Važno : broj mesta je ograničen a vaše mesto je zagarantovano ISKLJUČIVO uplatom depozita!!
Za sve koji kurs ponavljaju važi popust od 50%!!
Prijave: info@ashtangayoga.rs

 
O THAI MASAŽI :
Tradicionalana Tajlandska Masaža Thai ili thai joga masaža je drevna istočnjacka veština lečenja koja u svojoj suštini pored jogičkih asana i pasivnog istezanja, akupresure i rada po energetskim meridijanima, pre svega ima za cilj da probudi naš duhovni potencijal i unutrašnjeg terapeuta. Učenje tradicionalne Tajlandske masaže, ne sastoji se iz pamćenja odredjene sekvence ili niza pokreta, kao ni misli da nekoga možemo izlečiti. Učenje tradicionalne Tajlandske masaže polazi pre svega iz mesta saosećajnosti i davanja od srca sa dubokim razumevanjem za patnju našeg bližnjeg. Takodje poznata i kao ‘joga za lenje’ i ‘sveti ples’, Tajlandska masaža svojim ritmom, elegancijom pokreta i terapeutskim dejstvom, jedna je od bogatijih formi istočnjačkih veština lečenja. Tradicionalana Thai masaža datira iz perioda ajurvedskog i jogičkog načina lečenja nastalog pre 2500 godina. Na Tajland dolazi iz Indije, a prenosi je poznati lekar tog doba “Jivaka Kumar Baccha” , koji je opisan u spisima kao Budin lični lekar i lekar u budističkim hramovima tog vremena. Učenje i prenošenje ovog znanja sa učitelja na učenika generacijama se sprovodilo isključivo taj način. Uz primenu ritmičkog pritiska na određene tačke i energetske meridijane, jogičkog istezanja mišića i blagim pomeranjem zglobova i skeletnog sistema, oslobađaju se blokade u telu i uspostavlja se slobodan protok energije. Korišćenjem telesne težine, ispravnog položaja i šaka, palčeva, laktova, kolena, stopala i podlaktica, ovaj jedinstveni oblik rada sa telom nam omogućava da pristupimo svakom delu tela, tkiva i organa. Budući da ova masaža radi na različitim slojevima tela (kosha), oslobađanje blokada se može osetiti ne samo na fizičkom nego i na emotivnom i energetskom nivou.

Koristi Thai masaže su nebrojane, a evo par najprepoznatljivijih:
– povećava fleksibilnost i pokretljivost zglobova
– limfno čišćenje
– eliminacija toksina
– posturalno poravnanje
– stimulacija unutrašnjih organa
– podstiče neurolosko funkcionisanje i sveopštu vitalnost
– umanjuje napetost i stres
– balansira protok energije
– jača imuni sistem
– podstiče duboko opuštanje
– smiruje um i emocije
– vrlo korisna kod dugotrajnih povreda