Yin Vinyasa – časovi

Yin vinyasa je stil takozvane flow yoge sa yin i yang elementima. Dovodi u sklad mirovanje i kretanje, mišićnu deaktivaciju i aktivaciju, relaksaciju i akciju, parasimpatičke i simpatičke funkcije autonomnog nervnog sistema. Efekti mogu biti osvežavajući, energizujući, revitalizujući, rashlađujući i obnavljajući. Spoj yin yoge i vinyasa yoge je prelepa kombinacija dvaju suprotstavljenih ali komplementarnih principa.

Yin yoga je tiha praksa bazirana na sedećim i ležećim položajima koji se zadržavaju duže od dva minuta sa namerom da targetira kosti, zglobove, ligamente i mreže duboke fascije. To je spora praksa koja ima potencijal da dovede u balans užurbane periode svakodnevnog života. Može biti kontemplativna i meditativna.

Vinyasa yoga je praksa zasnovana na kretanju i može da kompenzuje sedentarnost i vezanost za radni sto. Ogleda se u dinamičanom načinu rada sa tkivima kao što su mišići, ali takođe i krv i krvotok i pomaže telu da ostane toplo i budno. Položaji se ne zadržavaju dugo, a brzina prakse može varirati između spore, umerene i brze. Čine je stojeći, sedeći i ležeći položaji povezani disanjem i kretanjem.

Časove vodi: Mirela Đurić

Vreme: utorak i četvrtak 18:00-19:20

Mesto: Yoga Mandir, Resavska 30b