Raspored časova za jesen ’17

21330952_487956674912096_289450100_o

Dragi ljudi, od septembra nastavljamo sa časovima po neizmenjenom rasporedu.

ASHTANGA YOGA – MYSORE ČAS

Ponedeljak, utorak, četvrtak i petak

17:30 – 19:30

Mysore čas je otvoren za potpune početnike, a isto tako i za vežbače sa iskustvom. Radi se u malim grupama gde svaki pojedinac ima punu pažnju instruktorke. Čas se prilagođava pojedincu, a ne pojedinac času. Ne postoji početnička ili napredna grupa. Vežbači svih novoa vežbaju u okviru iste grupe. Ashtanga yoga je veoma dinamičan i izazovan stil vežbanja. Međutim, na Mysore času svaki pojedinac vežba tempom koji odgovara njegovoj ili njenoj trenutnoj fizičkoj spremnosti. Asane se modifikuju ukoliko je potrebno, tako što se olakšavaju ili otežavaju. Modifikovanje asana je usklađeno sa vežbačkim iskustvom pojednica, istorijom vežbanja i ličnom anatomijom. Telo se postepeno priprema za izvođenje zahtevnijih asana. Redovnim vežbanjem na Mysore času se na konstruktivan način uvežbavaju položaji uz asistenciju instruktora. Ukoliko prilikom asistencije vežbač oseti bilo kakvu neprijatnost, savetuje se da o tome informiše instruktorku. Instruktorka je otvorena za pitanja koja se tiču bilo kakvih nedoumica i nejasnoća vezanih za tehniku izvođenja položaja. Ne postoji vreme upisa novih polaznika, časovi su tokom cele godine otvoreni za novajlije i početnike. Na Mysore času se unutar grupe neguje individualnost i podstiče samostalnost u praktikovanju joge.

YIN YOGA – OTVOREN ČAS

Nedelja

19:00 – 20:30

Yin čas je na bazi donacija i otvoren je za sve zainteresovane. Nije potrebno najavljivanje. Redovni vežbači mogu sa sobom povesti prijatelje ili familiju. Čas je prilagođen početnicima, a uz modifikacije joga položaja i dalje izazovan i za redovne vežbače. Asane se izvode polako. Polako se ulazi u položaje i polako se izlazi iz položaja. U položajima se ostaje duže, po par minuta. Ukoliko položaj postane previse intenzivan za dugo zadržavanje, savetuje se smanji dubina položaja ili pak da se položaj napusti. Ukoliko vežbač oseti poteškoće prilikom zauzimanja položaja, savetuje se da pozove instruktorku da priđe kako bi zajedno uz konsultovanje promenili položaj i učinili ga prijatnim za duže zadržavanje. Yin čas je umirujući i rashlađujući. Odlična je priprema za meditaciju. Cena časa nije fiksno određena. Preporučuje se donacija koja je u skladu sa vašim materijalnim mogućnostima. Donacija je namenjena troškovima održavanja časova.

Mesečeva sekvenca je poseban čas koji se održava jednom mesečno umesto yin časa u istom terminu i posebno je najavljen. Pada na nedelju uoči punog Meseca.

Ukoliko prvi put dolazite na jogu:

  1. molimo vas da pre ulaska isključite mobilne telefone
  2. obuću izujte odmah po ulasku
  3.  izbegavajte obilne obroke 3 do 4 sata pre vežbanja
  4. izbegavajte unos tečnosti u toku vežbanja
  5. u prostor za vežbanje uđite u tišini, bez tabananja, protrčavanja, lupanja vratima i sl.
  6. tišini postavite prostirku za vežbanje na slobodno mesto
  7. ukoliko nemate svoju prostirku, možete vežbati na nekoj od zajedničkih
  8. odeća za vežbanje neka bude rastegljiva i komotna

Časovi se odvijaju u prostorijama Vedanta Yoga Centra na Zelenom Vencu. Adresa je Sremska 9, drugi sprat (prilaz kod stepenica iz Prizrenske ulice). Časove vodi Mirela Đurić, sertifikovana instruktorka yoge.

Za sva dodatna pitanja i informacije, pišite na info@ashtangayoga.rs ili pozovite +381654709780.