Fascija II – Radionica: od yina do yanga

fascija2

fascija2Osim jasnog stava, namere i osvešćenog disanja, jedan od bitnih sastojaka ulaska u asanu je i svest o strukturalnom telu i njegovim trenutnim granicama i mogućnostima.
Kako ne bi povredili sebe, a ni druge, bitno je bar delimično biti upoznat sa biomehanikom tela u korelaciji misića, kostiju, zglobova, ligamenata, fascije…

Na ovoj radionici nakon uvodnog teorijsko-demonstrativnod dela sa elementima Thai yoga masaže, akcenat će biti na upoznavanju i osvešćivanju fascije i njene funkcije kroz aktivne i pasivne ulaske u položaj. Kretaćemo se od pasivnih ka aktivnim položajima, od yina do yanga.

Kroz individualni i rad sa partnerom radićemo na jasnijem prepoznavanju granica i mogućnosti fascije.
Uz uvodno predavanje i praktičan rad proći ćemo kroz, za ovu radionicu osmišljenu sekvencu asana kako bi osetili i shvatili razlike pasivnim i aktivnim položajima i osvestili njihov benefit.

I deo: demonstrativno-teorijski

II deo: praksa, sekvenca asana od pasivnih ka aktivnim sa auto-korekcijama i korektivnim asistencijama

III deo: pitanja i odgovori, poslednjih sat i po vremena ćemo sačuvati za vaša pitanja vezana za praksu, tegobe i probleme na prostirci

Rad u parovima.

Radionica je otvorena za sve zainteresovane:

• Instruktore i instruktorke joge
• Vežbače koji žele da prošire svoju praksu

Odeća treba da bude udobna i rastegljiva. Ukoliko ste u mogućnosti, ponesite prostirke za jogu. Radionica će biti interaktivna, praktična i eksperimentalna.

Broj mesta je ograničen.
Prijave slati na: info@ashtangayoga.rs

Kotizacija: 3000 dinara
Vreme: 17. mart, 10:00-13:30 časova

Mesto održavanja radionice: VEDANTA YOGA CENTAR, Sremska 9, Beograd

Radionicu vode:

Mirela Đurić – praktičarka ashtanga vinyasa yoge sa višegodišnjim iskustvom u radu sa ljudima 1 na 1. Svakodnevno asistira na Mysore časovima. Sertifikovana instruktorka joge. Završila je kurs za obuku učitelja ashtanga vinyasa yoge Davida Swensona. Kurs se bavi isključivo asistencijama u asanama.

Bojan Babić — sertifikovani manuelni terapeut i instruktor thai yoga masaže. Preko deceniju se posvećeno bavi radom sa ljudima i kroz stalno usavršavanje dopire do sve zanimljivijih aspekata izražavanja tela. Završio je brojne kurseve kod osteopata Davida Lutta i Jorga Schurpfa i kurs obuke za učitelja yin yoge sa Biffom Mithoeferom.

Одабери датотеке