Yoga i asistencije – ciklus radionica

oktobar_21

CIKLUS RADIONICA: asistencije kroz funkcionalnu anatomiju asana
***
Stojeće asane | 09. oktobar

Prva radionica u ovom ciklusu, kao što stoji u nazivu, baviće se stojećim asanama. Otvorićemo kinematički lanac zglobova počevši od stopala i članaka. Anatomija položaja kroz asistencije. Vežbamo da stojimo.

Kolena, kukovi i donja leđa | 16. oktobar

Druga radionica će obuhvatiti deo kinematičkog lanca preko kolena, kukova, sakro-iličanog i lumbo-sakralnog zgloba. Pretežno će ispitivati položaje sedećih fleksija i otvarača kukova, kroz koje će adresirati prevenciju povreda kolena i donjih leđa, kao i rad sa već postojećim povredama. Vežbamo da sedimo.

Ramena, vrat i gornja leđa | 23. oktobar

Treća u nizu radionica se svojom tematikom nastavlja na kinematički lanac od donjih ka gornjim leđima, vratnom delu kičme i ramenima. Položaji koje obrađuje se mogu svrstati u kategorije torzija, ekstenzija i invezija. Prevencija i rad sa postojećim povredama zarad maksimalnog benefita su tema i ove radionice.

Položaji snage i restorativni položaji | 30. oktobar

Poslednja radionica ovog ciklusa završava se zatvaranjem kinematičkog lanca zglobova koji se nastavlja od vrata i ramena ka laktovima i zglobovima šaka. Položaji snage i balansi na rukama, rad sa bandhama i zasluženi odmor u komplementarnim restorativnim položajima.

Broj mesta je ograničen. Prijave su potrebne.
Vreme: 11-14h
Mesto: Vedanta yoga centar, Sremska 9, Beograd
Kotizacija: 3000 din (po radionici)
Radionice vodi: Mirela Đurić