Svesnost dodira i sveti ples thai joga masaže – I nivo

364a9920
Thai joga masaža ili nuad boran, kako se izvorno zove na Tajlandu je drevna veština rada sa telom koja je nastala pre oko 2500 godina u vreme ajurvedskih i jogičkih praksi. Kao meditacija u pokretu, thai joga masaža koristi elemente akupresure, blagog istezanja i radom na meridijanima pospešuje protok energije i dovodi do opšteg blagostanja.

Pozivamo sve zainteresovane za rad na sebi i svom telu da na ovoj petodnevnoj intenzivnoj radionici zarone dublje u osvešćivanje i osluškivanje tela i osete blagodeti primanja i davanja kroz principe thai joga masaže.

Koristeći elemente vipasana meditacije, joge i taoističkih energetskih vežbi otvorićemo vrata ka dubljem unutrašnjem povezivanju sa sobom i svetom oko nas.

Uz pregršt tehnika kretaćemo se celim telom, od glave do pete kako bi jasno osvestili svaki deo tela uz principe thai joga masaže.

Za ovu radionicu nije potrebno nikakvo prethodno iskustvo i korisna je kako početnicima tako i ljudima koji se već bave nekom vrstom telesnog rada – joga instruktorima, maserima i terapeutima koji bi da obogate svoj repertoar znanja.

Važno : broj mesta na ovoj intenzivnoj radionici je ograničen! Vaše mesto je zagarantovano isključivo prijavom preko e-maila i uplatom depozita.

Za poneti :

≈ udobna, slojevita odeća (trenerka, helanke, majica dugih rukava, čarape)
≈ deblje ćebe za postaviti na prostirke
≈ joga prostirke (u studiju raspolažemo ograničenim brojem prostirki)
≈ po želji nešto slasno za podeliti

Tradicionalana Tajlandska Masaža

Thai ili thai joga masaža je drevna istočnjacka veština lečenja koja u svojoj suštini pored jogičkih asana i pasivnog istezanja, akupresure i rada po energetskim meridijanima, pre svega ima za cilj da probudi naš duhovni potencijal i unutrašnjeg terapeuta. Učenje tradicionalne Tajlandske masaže, ne sastoji se iz pamćenja odredjene sekvence ili niza pokreta, kao ni misli da nekoga možemo izlečiti. Učenje tradicionalne Tajlandske masaže polazi pre svega iz mesta saosećajnosti i davanja od srca sa dubokim razumevanjem za patnju našeg bližnjeg.

Takodje poznata i kao ‘joga za lenje’ i ‘sveti ples’, Tajlandska masaža svojim ritmom, elegancijom pokreta i terapeutskim dejstvom, jedna je od bogatijih formi istočnjačkih veština lečenja.

Tradicionalana Thai masaža datira iz perioda ajurvedskog i jogičkog načina lečenja nastalog pre 2500 godina. Na Tajland dolazi iz Indije, a prenosi je poznati lekar tog doba “Jivaka Kumar Baccha” , koji je opisan u spisima kao Budin lični lekar i lekar u budističkim hramovima tog vremena. Učenje i prenošenje ovog znanja sa učitelja na učenika generacijama se sprovodilo isključivo taj način.

Uz primenu ritmičkog pritiska na određene tačke i energetske meridijane, jogičkog istezanja mišića i blagim pomeranjem zglobova i skeletnog sistema, oslobađaju se blokade u telu i uspostavlja se slobodan protok energije.
Korišćenjem telesne težine, ispravnog položaja i šaka, palčeva, laktova, kolena, stopala i podlaktica, ovaj jedinstveni oblik rada sa telom nam omogućava da pristupimo svakom delu tela, tkiva i organa. Budući da ova masaža radi na različitim slojevima tela (kosha), oslobađanje blokada se može osetiti ne samo na fizičkom nego i na emotivnom i energetskom nivou.

Koristi Thai masaže su nebrojane, a evo par najprepoznatljivijih:

– povećava fleksibilnost i pokretljivost zglobova
– limfno čišćenje
– eliminacija toksina
– posturalno poravnanje
– stimulacija unutrašnjih organa
– podstiče neurolosko funkcionisanje i sveopštu vitalnost
– umanjuje napetost i stres
– balansira protok energije
– jača imuni sistem
– podstiče duboko opuštanje
– smiruje um i emocije
– vrlo korisna kod dugotrajnih povreda

Cena :
∆ early birds do 15. novembra – 120eur
∆ posle 15. novembra – 150eur

Vreme :
9,10,11 i 24, 25 decembar (5 dana)
10:00 – 17:00 (uključujući sat vremena pauze, ukupno 30 sati)

Mesto : Ashtanga Yoga Chikitsa Shala, Rajićeva 3

Kurs vodi Bojan Babić

Kontakt :
info@ashtangayoga.rs
bojanmassage@gmail.com