Radionica Thai yoga masaže – poziv na shavasanu

Poziv na Shavasanu – subota, 19. mart, od 17:30 do 21:30

Na ovoj radionici upoznaćemo se sa jednim od prvih čula sa kojima stupamo u dodir po rođenju – čulom dodira!

Kao jedno od prvih iskustava po kojima kasnije kreiramo svoj život, osećanja i navike, dodir je jedno od bitnijih. Susresćemo se sa našim navikama, rigidnostima i fleksibilnošću kada je u pitanju kontakt sa drugom osobom (pa tako i sa sobom!) i to sve kroz predivan ples jedne neverovatne veštine poznate kao Nuad Boran, Thai masaža ili Thai joga masaža.

Koristeći principe ispravnog položaja, daha, prisustva otvorenog srca i saosećajnosti, otvorićemo vrata ka jednom novom ili produbiti vec poznati način komunikacije sa sobom i drugima.

Kroz vođenu demonstraciju upustićemo se u upoznavanje sa ovom drevnom veštinom lečenja!

Radionica poziv na shavasanu otvorena je za sve, bez obzira na starosnu dob i iskustvo.

Za poneti :

– udobna, slojevita odeća (trenerka, helanke, majica dugih rukava, čarape)
– deblje ćebe za postaviti na prostirke
– joga prostirke (u studiju raspolažemo ograničenim brojem prostirki)
– po želji nesto slasno za podeliti 🙂

12837771_10209713479412860_1460604278_oTradicionalana Tajlandska Masaža

Thai ili thai joga masaža je drevna istočnjacka veština lečenja koja u svojoj suštini pored jogičkih asana i pasivnog istezanja, akupresure i rada po energetskim meridijanima, pre svega ima za cilj da probudi naš duhovni potencijal i unutrašnjeg terapeuta. Učenje tradicionalne Tajlandske masaže, ne sastoji se iz pamćenja odredjene sekvence ili niza pokreta, kao ni misli da nekoga možemo izlečiti. Učenje tradicionalne Tajlandske masaže polazi pre svega iz mesta saosećajnosti i davanja od srca sa dubokim razumevanjem za patnju našeg bližnjeg.

Takodje poznata i kao ‘joga za lenje’ i ‘sveti ples’, Tajlandska masaža svojim ritmom, elegancijom pokreta i terapeutskim dejstvom, jedna je od bogatijih formi istočnjačkih veština lečenja.

Tradicionalana Thai masaža datira iz perioda ajurvedskog i jogičkog načina lečenja nastalog pre 2500 godina. Na Tajland dolazi iz Indije a prenosi je poznati lekar tog doba “Jivaka Kumar Baccha” , koji je opisan u spisima kao Budin lični lekar i lekar u budističkim hramovima tog vremena. Učenje i prenošenje ovog znanja sa učitelja na učenika generacijama se sprovodilo isključivo taj način.

Uz primenu ritmičkog pritiska na određene tačke i energetske meridijane, jogičkog istezanja mišića i blagim pomeranjem zglobova i skeletnog sistema, oslobađaju se blokade u telu i uspostavlja se slobodan protok energije.
Korišćenjem telesne težine, ispravnog položaja i šaka, palćčeva, laktova, kolena, stopala i podlaktica, ovaj jedinstveni oblik rada sa telom nam omogućava da pristupimo svakom delu tela, tkiva i organa. Budući da ova masaža radi na različitim slojevima tela (kosha) , oslobađanje blokada se može osetiti ne samo na fizičkom nego i na emotivnom i energetskom nivou.

Koristi Thai masaže su nebrojani, a evo par najprepoznatljivijih:

– povećava fleksibilnost i pokretljivost zglobova
– limfno čišćenje
– eliminacija toksina
– posturalno poravnanje
– stimulacija unutrašnjih organa
– podstiče neurolosko funkcionisanje i sveopštu vitalnost
– umanjuje napetost i stres
– balansira protok energije
– jača imuni sistem
– podstiče duboko opuštanje
– smiruje um i emocije
– vrlo korisna kod dugotrajnih povreda

Radionicu vodi Bojan Babić.
Cena: 20e